Sivir Rehberi [5. Sezon]



Merhabalar, bir rehber ile daha tekrar beraberiz. Alt koridorun güzel prensesi Sivir'in rehberini hazırlıyoruz.

Kostümler





Yetenekler



Tabana Kuvvet


Sivir, bir rakip şampiyona saldırdığında kısa süreliğine Hareket Hızı artar.





Bıçaklı Bumerang

Bedel: 70/80/90/100/110 Mana
Menzil: 1200

Sivir bıçağını bir bumerang gibi fırlatarak hasar verir.

Sivir'in bumerang gibi fırlattığı bıçağı, vurduğu ilk rakibe 25/45/65/85/105 (+70/80/90/100/110% Saldırı Gücü) (+50% Yetenek Gücü) fiziksel hasar verir ve sonrasında vurduğu her rakibe %15 azalan hasar verir (minimum %40).





Seken Atış

Bedel: 60 Mana
Menzil: Kendin

Sivir'in sonraki birkaç normal saldırısı yakındaki hedeflere seker ve ikincil hedeflere azalan hasar verir.

Sivir'in sonraki 3 normal saldırısı yakındaki hedeflere sekerek, vurduğu ilk hedefe 100% Saldırı Gücü fiziksel hasar, ardından vurduğu her hedefe 50/55/60/65/70% Saldırı Gücü (toplam Saldırı Gücü değerinin %50/55/60/65/70 kadarı) fiziksel hasar verir.Sadece ilk hedef vuruş etkilerine maruz kalır. Her bir hedef bir Seken Atış tarafından sadece bir kez vurulabilir.





Büyü Kalkanı

Bedel: Bedelsiz
Menzil: Kendin

Sivir üzerinde kullanılan tek bir rakip yeteneğini engelleyen büyülü bir bariyer oluşturur. Bir büyü engellenirse, Sivir Mana kazanır.

Sivir'in 1.5 saniyeliğine oluşturduğu büyülü kalkan, bir sonraki rakip yeteneğini engeller.Bir yetenek kalkan tarafından engellenirse, Sivir 80/95/110/125/140 Mana geri alır.





Av Peşinde

Bedel: 100 Mana
Menzil: 1000

Sivir dostlarına savaşta önderlik ederek, bir süreliğine Hareket Hızı değerlerinde artış sağlar. Ek olarak, Seken atış etkin haldeyken pasif olarak Sivir'e ek Saldırı Hızı sağlar.

Pasif: Seken Atış etkin haldeyken Sivir %40/60/80 Saldırı Hızı elde eder.
Aktif: Sivir'in dostlarına 8 saniyeliğine cesaret vererek, yakındaki tüm takım arkadaşlarına kazandırdığı Hareket Hızı avantajı başlangıçta %60 iken 2/4/6 saniye sonra %20 olur.


Sivir şampiyon tanıtımı aşağıdadır. Yetenek görünüm ve işlevlerine göz atabilirsiniz.



Sivir'i tanıyalım

Sivir; Graves'ten biraz daha dayanıksız, Vayne'den biraz daha dayanıklıdır. Herhangi bir kaçış mekanizması yoktur. Bu yüzden Sıçra büyünüzü dikkatli kullanınız. Sivir oynarken, bir parmağınız daima "E" yeteneğinin üzerinde olmalıdır. Bir yetenekten sizi muaf eder, hasarını ve etkisini görmemenizi sağlar. Sivir'in yanına gidecek destek oyuncusu, kalabalık kontrol efektine sahip bir şampiyon olmalıdır. Mana sorunu yaşayan bir şampiyondur fakat "E" yeteneğiniz ile rakibinizin bir büyüsünü engellediğinizde size ekstra olarak mana kazandırır. Bu nedenle bu yeteneğinizi de dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrık ittirmeyi en güzel yapan saldırı gücü taşıyıcılarındandır. Gelen minyon dalgasına bir "Q" yeteneği fırlatıp, "W" yeteneğinizi açıp vurduğunuzda; minyon dalgası çok seri bir şekilde eriyecektir.

Build






Rün Seti







Ve ya







Kabiliyet Dağılımı






Oyun-içi yetenek dağılımı






Oyun-içi

Sivir'in pasif avantajını kullanmanız gerekir; tıpkı Jinx gibi bir pasife sahiptir ancak, rakibi ya da kulesini öldürmek gerekmez. Rakibe her vuruşunuzda mobiliteniz artıp düşer. Bunu avantajınıza kullanın. Bahsettiğim gibi; ayrık ittirmek sizin işiniz. "Q" ve "W" yetenekleriniz ile seri bir şekilde minyon dalgalarını temizleyebilirsiniz.

Altıncı Seviyede

Ultimate yeteneğinizi açtığınızda; W yeteneğinizi aktif hale getirirseniz, saldırı hızınız artar. Bu sizin avantajınızadır. Ultimate yeteneğinizi çar çur etmemelisiniz. Bir nevi kaçış mekanizması olarak da kullanmanız mümkün. Kovalamak için de birebir elbette.

Sona Rehberi[5.Sezon]



Müzik Dehası

Tanıtıma öncelikle kostümleri göstererek başlamak istiyorum

1. Kostüm İlham Perisi Sona



2. Kostüm Pentakill Sona



3. Kostüm Koro Kızı Sona



4. Kostüm Guqin Sona



5. Kostüm Arcade Sona



6. Kostüm son çıkan destansı kostüm olan DJ SONA


Birazda yeteneklerini yakından tanıyalım



Rün Setleri

AP Destek oynarken benim tercih ettiğim rün seti aşağıda ki gibidir. Benim oynayış şeklime göre en agresif olabileni ve en kullanışlı olanı budur.





Diğer bir seçenek olarak aşağıda ki rün setide kabul görmektedir.





Kabiliyetten bahsetmek gerekirse standart olarak böyle olabilir





Fakat kabiliyetleri düzenlemeyi oyun giriş ekranında yapmak daha mantıklı geliyor bana mana yenilemesi yerine belkide sıvışma etkilerini arttıran kabiliyeti seçmek daha mantıklı olacaktır oyun içerisinde yada hareket hızını arttıran kabiliyeti seçmek daha işlevsel olacaktır.
Ama dediğim gibi standart olarak böyle girilebilir oyuna.

Spell seti olarak karşıda ki şampiyonlara ve takımda ki alınan spellere göre değişiklik gösterebilmekte



Gelelim Oyun İçerisinde ki İtem Setlerine

Ap Destekler için oyun başlangıcında çokta farklı bir başlama sistemi yok gibi birşey. O yüzden ;



Can iksiri 3x
Mana iksiri 1x

olacak şekilde

Lanede base atma durumunuza göre item tercihleri değişebilir. Görüş totemi + bir kaç tane daha pot olabilir , yada destek itemi geliştirebilinilir şuan için birşeyler söylemek çok zor.

Fakat olmazsa olmaz itemlerimiz ;



bot tercihi duruma ve oynayış şeklinize göre değişiklik gösterebilir.

Benim full build tercihim şu yönde oluyor ;



Ama opsiyonel olarak kullanabileceğiniz eşyalar

Yük başına +8 Yetenek Gücü verir, ilk satın alınma ile birlikte 5 yük ekler. Katletme başına 2, asist başına 1 yük verir (en fazla 20 yük). Ölüm halinde yüklerinin yarısı kaybolur. 20 yük biriktiğinde, Bekleme Süresinde %15 Azalma sağlar. Kısacası Asist başına ap kasıyoruz . Güzel ve tercih edilebilecek itemlerden bir tanesi

Rakip bir şampiyona büyü hasarı vererek Canını %40 altına düşürmek, 4 saniyeliğine Ağır Yara açar.

(Ağır Yara, iyileştirme ve yenilenme etkilerini %50 azaltır.) Özelliklerine baktığımızda oyunun ortasında sonanın pasifi ile uyum sağlayarak güzel hasar vermemize olanak sağlar verdiği mana yenilemeside cabası

Defansif item olarak kasanlar gördüm. Çokta güzel bir item fakat sona oynarken ben ya hep ya hiç mantığındayım. Takıma ne kadar faydalı olursa o kadar iyi ne kadar damage çıkarırsam o kadar iyi mantığı ile oynuyorum

ÖZEL Hare - Ordu: Yakındaki takım arkadaşlarına +20 Büyü Direnci ve +%75 Taban Can Yenilenmesi verir.
ÖZEL Aktif - Terfi: Koridorda bulunan bir minyonun gücünü büyük oranda arttırarak onu büyü hasarından etkilenmez hale getirir (120 saniye bekleme süresi). Baron aldıktan sonra süperminyonların menzili artınca bu itemin pasifleri ile güzel işler çıkabiliyor

Bu item hakkında pekte fazla birşey söylemeye gerek yok aslında , kullanmayı unutmadıkça oyunun en işlevsel itemlerinden bir tanesi

Karşıda ap hero yoksa kasmamak için hiçbir sebep yok

Şimdi item tercihleri kişinin oynama şekline göre değişiklik gösterir.Dürten bir ap destek olan sona menzilli bir adc yanında lane'i çok güzel döver ama bir tane gang yediğindede ezilir. O yüzden totem kullanmak önemlidir. Sonanın kaçış mekaniği veya tank özelliği olmadığı için çabuk ölür ama çabukta öldürür erken oyunda. O yüzden item tercihi tamamen kişiye kalmış yanında oynadığı adc'nin oynama şekline kalmış bir karakterdir.

Birazda lane durumundan bahsetmek gerekirse ;

Graves rehberi [5. Sezon]



Merhabalar, bir rehber ile daha tekrar beraberiz. Son meta'nın alt koridor kahramanı Graves'in rehberini hazırlıyoruz.

Kostümler





Yetenekler

Gerçek Hırs: Graves'in Zırh ve Büyü Direnci değerleri, savaşta kaldığı sürece artar.

Dağınık Atış: Graves, koni şeklinde bir alana üç mermi ateşler; mermiler, yollarına çıkan bütün rakiplere hasar verir.
Koni şeklinde bir alana atılan üç merminin her biri, yoluna çıkan tüm rakiplere 60/95/130/165/200 (+80% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir. Birden fazla mermiyle vurulan rakipler, fazladan her mermi için %40 hasar alır.

Bedel: 60/70/80/90/100 Mana
Menzil: 700

Sis Perdesi: Graves hedef alana bir sis bombası atarak, sis bulutu oluşturur. Sisin içinde kalan rakiplerin görüş mesafesi ve Hareket Hızı azalır.
Çarptığında 60/110/160/210/260 (+60% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir ve 4 saniye süren bir sis bulutu oluşturur. Bulutun içinde kalan rakipler %15/20/25/30/35 yavaşlar ve görüş alanları azalır.

Bedel: 70/75/80/85/90 Mana
Menzil: 950

Hızlı Tetik: Graves ileri fırlayarak birkaç saniyeliğine Saldırı Hızı artışı kazanır. Rakipleri normal saldırıyla vurmak, bu becerinin bekleme süresini azaltır.
İleri atılarak, 4 saniyeliğine %30/40/50/60/70 Saldırı Hızı kazanır. Normal saldırılar, Hızlı Tetik yeteneğinin bekleme süresini 1 saniye düşürür.

Bedel: 40 Mana
Menzil: 425

Parça Tesiri: Graves, vurduğu ilk şampiyona ağır hasar veren, patlayıcı bir fişek ateşler. Fişek bir şampiyona çarptıktan ya da azami menziline ulaştıktan sonra patlayarak, koni şeklinde bir alana hasar verir.
Ateşlediği patlayıcı fişek, vurduğu ilk rakibe 250/400/550 (+150% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir. Fişek bir rakip Şampiyona isabet ettikten veya menzilin sonuna ulaştıktan sonra patlayarak, koni şeklinde bir alana 200/320/440 (+120% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir.

Bedel: 100 Mana
Menzil: 1000

Graves şampiyon tanıtımı aşağıdadır. Yetenek görünüm ve işlevlerine göz atabilirsiniz.




Graves'i tanıyalım

Graves; defansif olarak diğer saldırı gücü taşıyıcılarına nazaran biraz daha sert bir şampiyondur. Pasifi, hasar takaslarında onu avantajlı kılar. İçinde bulunduğumuz beşinci sezon'da en sık kullanılan şampiyonlar arasında önde geliyor. Bir zamanlar Taric efektif iken, Graves ve Taric ikilisi iyi işler çıkartıyordu lakin Graves'in yanına destek olarak şu anda Janna ve Thresh etkili birer seçim. "E" yeteneğinizi efektif olarak kullanmak size kalmıştır. İster ince duvarlardan geçin, ister yetenek ıskalatın, isterseniz de saldırı hızı avantajını kullanın. "Q" yeteneğiniz ile etkili hasarlar verebilir, "W" yeteneğiniz ile rakibin ekranını siyaha boyayın ve yavaşlatın. Bir takas söz konusu ise, Graves'te serilik esastır. "E" ile saldırı hızı takviyesi alınır, Q+W combosu ile etkili hasar verip rakibin görüşünü kısıtlayabilirsiniz. Şayet ultimate yeteneğiniz açık ise, sıralama tam da şöyledir; E+Q+R+W. Pozisyonunuza göre bu sıralama değişebilir.

Build




Rün Seti






Ya da:






Kabiliyet Dağılımı






Oyun-içi yetenek dağılımı





Oyun-içi

Graves'in pasif avantajını ve burst(ani hasar)'ını iyi kullanın. Graves, oynaması kolay bir saldırı gücü taşıyıcısıdır. Birkaç mekaniğini bilin kâfi. "Q" ve "E" yetenekleriniz sayesinde ayrık ittirebilirsiniz. Rakibinizi sürekli dürterek koridoru lehinize rahatça çevirebilirsiniz. Kırılgan taşıyıcıların korkulu rüyası kesinlikle sizsiniz.

Altıncı Seviyede

Aslına bakacak olursak, altıncı seviyede pek bir şey değişmiyor. Çünkü koridorun kaderini ilk seviyelerde belirliyorsunuz. Ya rakibinizi dürtüp out-farm(minyon biçemez hale getirmek) bırakacaksınız, ya da koridoru kaybedeceksiniz. Ultimate yeteneğiniz açıldığından itibaren, kaçan skorları toplayabilir, canınız az ve rakibiniz orman, orta ya da üst koridor oyuncunuz diğer bir rakip oyuncusunu kovalıyor ise, ultimate yeteneğiniz ile hasar verebilir ve ya skoru alabilirsiniz. Ultimate yeteneğinizi minyon biçmek için kullanmayın. Tıpkı diğer saldırı gücü taşıyıcıları gibi, minyonlara odaklanmanız da elbette önemlidir.

LoL Terimleri

AA - Archangel's Staff (Eşya)
Ace - Bir takımdaki tüm champlerin o anda ölü olması durumu
AD - Attack Damage (Stat)
AoE - Efekt Alanı, Alan Skill'leri için kullanılan bir kısaltma diyebiliriz.
AP - Abilty Power (Stat)
ArP - Armor Penetration (Stat)
Arpen - Armor Penetration (Stat)
AS - Attack Speed (Stat)
ASPD - Attack Speed (Stat)
Aura - Genelde etrafındaki karakterleri etkileyen pasif özellik
b - Geri çekilmek
Bait - Yem atmak diyebiliriz, Adamları tuzağa çekmek.
Baron - Genel'de baron buff'ı için kullanılır. Baron Summoner's Rift'de ki Kırmızı kurukafayla gösterilen Creepdir.
BC - Black Cleaver (Eşya)
BD - Backdoor, rakip oyuncular haritanın başka bir tarafındayken oyunu bir ve ya birkaç takım oyuncunuz ile bitirmek.
BF - B.F. Sword (Eşya)
BG - Bad Game, Kötü oyun. Yani kötü derken, sıkıcı, eşit olmayan falan oyunlar denebilir.
Blink - Işınlanma özelliği diyebiliriz. Flash skill'inden başka bu tarz skill olan champler var oyunda sonuçta
Blue - Ancient Golem (NC)
bot - bottom, bottom/lower lane. Alt koridor
BP - Blue Pill, Recall, Base gitmek.
Brb - Be right back. Hemen dönücem
Brush - Champlerin içinde görünmez olduğu Çalılar
BT - The Bloodthirster (Eşya)
Buff - Champion'a uygulanan olumlu efekt.
BV - Banshee's Veil (Eşya)
Care - Dikkatli ol, Sana geliyolar anlamı taşır genelde
CC - Crowd Control, Karşı tarafın savaşa girmesini engelleyen skill vs.
Champion - Kullanılan karakterler
CD - Cooldown
CDR - Cooldown Reduction, Cooldown sürelerini azaltma diyebiliriz.
Creeps - Minimap'de bulunan çeşitli yaratıklar
CS - Creeps Slain/Creep score, Kaçtane minion ve creep kestiğimizi gösteren sayaç
CV - Clairvoyance (Sihirdar Yeteneği)
d - belli bi yeri adamlara atlamadan savunmak, defend
dc - disconnect, bağlıntı kopması
DC - Rabadon's Deathcap (Eşya)
Debuff - Buff'ın tam tersi
dd - Çift damage
Disable - Champion'ın belirli özelliklerini kullanmasını engelleyen debuff.
Dive - Turret altına hızlıca girip çıkmak.
DoT - Damage over Time, zaman içinde damage atan skill ler için kullanılan terim diyebilirim.
DPS - Damage Per Second, Saniyedeki Damage
EC - Executioner's Calling (Item)
Executed - Kule ya da Creep'e etrafta champion olmadan ölmek
Face Check - Adamların nerde olduğunu bam güm yürüyerek kontrol etmek
Farm - Creep kovalayıp exp, gold kasmak
FB - First blood, oyunun ilk kill'i
Fear - Hedef seçilen champion'ı etrafta mal mal yürümeye iten debuff
Fed - Rakip kesip baya güçlü hale gelen champion
Feed - Tekrar tekrar ölüp, para ve exp hediye etmek
FM - Frozen Mallet (Eşya)
Focus - Belirli bi champion'ı hedef almak
Fountain - Başlangıç yerimiz
GA - Guardian Angel (Eşya)
Gank - 1 ya da daha fazla champion'ın sis içinden gelip hedef kişiye çullanması.
Global - Mapde herangi bi yerden kullanılan skill, Efekt alanı tüm map olan skill.
GG - Good game, iyi oyun. Güzel oyun.
GL - Bol şans
Harass - Rakip champion'a baskı kurmak, Damage atmak deny atmak vb.
HF - Have fun, eğlenin, keyfine bak.
HP - Health Points (Stat)
iAS - increased Attack Speed. artmış atak hızı? hiç kullanan görmedim gereksiz gibi
IE - Infinity Edge (Eşya)
Inc - Incoming, kelime anlamı olarak gelen olup, belirli bir adama söylenince, birisinin ona doğru gittiğini ifade eder.
Juke - Takip eden adamları kekleyip farklı yöne gitceğinizi düşünmelerini sağlamak.
Jungle - NC dolu olan ve lane arasında kalan alan
Jungler - Jungle'da kasan kişi
Jungling - Jungle'da kasma eylemi
Kite - Sürekli kaçarak adama vurmak, damage almadan adamı dürtmek
Lane - Minionların izlediği patikalar
Laning - Minionların patikalarında takılıp exp, gold kasmak.
Last Hit - Creep minion ya da champion'a son vuruşu yapmak
LoL - League of Legends
lol - laughing out loud, sesli gülmek, haha
lom - low on mana, mana stoğunun az kalması
LW - Last Whisper (Eşya)
Mia - Missing in Action, o an çarpışmada olmayan insanları anlatmak için kullanılan kısaltma.
Mid - Orta lane ya da Orta lane'deki champion
Miss - Rakip champion'ın o anda kayıp olması
MK - Minion Kills
MPen - Magic Penetration (Stat)
MP - Mana Points, Mana Pool (stat)
MR - Magic Resistance (Stat)
MS - Movement Speed (Stat)
NPC - Non-player character, insan olmayan karakterler
omw - on my way, yoldayım. Bi yere gitmekte olduğunuzu anlatırsınız.
Oom - Out of mana, mana bitmesi durumu
PD - Phantom Dancer (Eşya)
ping - ctrl+sol click ile minimap'e tüm takımınızın gördüğü sinyal vermek
Poke - uzak mesafeden az damage atarak rakip adamı zayıflatmak
pot - Potions (Eşya)
Proc - Programmed Random Occurance, Programlanmış gelişigüzel ortaya çıkan efektlere verilen genel isim.
Push - Lane'i ileriye ittirmek, creep ve turretlardan temizlemek
Quints - Quintessence (Rün türü)
QQ - Ağlayan gözlere benzemeyen surat, karşıdaki adamın zırladığını ifade eder
QSS - Quicksilver Sash (Eşya)
Ragequit - Üzülüp oyundan çıkma eylemi
re - reappear'ın kısası. Tekrardan ortaya çıkmak, rakip karakterin artık MIA olmadığı anlamına gelir.
Red - Lizard Elder (Creep/Buff)
River - Summoner's Rift'de ortadan geçen su birikintileri
RoA - Rod of Ages (Item)
Rofl - Rolling on the floor laughing, gülmekten yere serilmek diyebiliriz
shop - Base dönüp item almak
Silence - hedef champion'ın skill kullanmasını engelleyen debuff
Skill shot - manuel hedef alma gerektiren, ıskalandığında etkilemeyen skill
snare - hedef karakteri yürümekten alıkoyan yetenek
Snowball - Adam kestikçe/Asist aldıkça güçlenen itemlar
Solo - Bi lane'i tek başına koruyan champion
ss - miss'in kısaltması
stun - hedef champion'ın yürümesini ve skill kullanmasını engelleyen yetenek
Summoner - Oyuncunun oyundaki rolü, champion kontrol etme işini yürüyen kimse.
SV - Spirit Visage(Eşya)
taunt - hedef champion'ın kaynağa saldırmasını sağlıyan debuff
top - Üst lane
TP - Teleport (summoner skill)
Ulti - champion'ın ultimate skill'ini kullanmak
Unique - Benzerleriyle stacklenmeyen aura ya da bonus efekt
WotA - Will of the Ancients(Eşya)
WP - Well played, iyi oynadın(ız)
Zone - Champion'ımızla kontrol edebildiğimiz alan.
Zoning - Rakip champion'ın alanını kontrol etme eylemi / alanımıza girmeye korkmasını sağlamak

Caitlyn rehberi [5. Sezon]




Merhabalar, bir rehber ile tekrar karşınızdayım. Bugün Caitlyn'i ve mekaniklerini tanıyacağız.

Kostümlerden başlayalım.




Yetenekler

Tam Kafadan: Her birkaç normal saldırıda bir Caitlyn, kafadan vurarak şampiyona %150 veya minyona %250 hasar verir.


Piltover Silahı: Caitlyn silahını 1 saniye kurarak, fiziksel hasar veren ve önündekileri delip geçen bir atış yapar. (İlk hedeften sonraki hedeflere daha az hasar verir.)
Tüfeği 1 saniye kurarak yaptığı delici atışla 20/60/100/140/180 (+130% Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir. Hasar sonraki her hedefte %10 azalarak en az %50 oranına düşer.

Bedel: 50/60/70/80/90 Mana
Menzil: 1250

Yordle Kapanı: Caitlyn ele avuca sığmaz yordle'ları yakalamak için bir kapan kurar. Basıldığında, kapan şampiyonu hareketsiz bırakır, kısa süreliğine görünmesini sağlar ve 1,5 saniye boyunca büyü hasarı verir.
Yakalanan rakip Şampiyonun kısa süreliğine hareketsiz kalmasına ve görünür hale gelmesine yol açan bir kapan kurar. Kapan 1.5 saniye içinde 80/130/180/230/280 (+60% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir ve 4 dakika süreyle aktif kalır. Bir seferde sadece 3 kapan aktif olabilir.

Bedel: 50 Mana
Menzil: 800

90 Kalibrelik Ağ: Caitlyn hedefini yavaşlatan ağır bir ağ fırlatır. Tüfeğinin tepmesiyle, Caitlyn geri savrulur.
Fırlattığı ağ 80/130/180/230/280 (+80% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir ve bir rakibi 1/1.25/1.5/1.75/2 saniyeliğine %50 yavaşlatır. Caitlyn'in geriye savrulmasına yol açar.

Bedel: 75 Mana
Menzil: 950

Son Koz: Caitlyn sabırla mükemmel atış için nişan alır ve olağanüstü bir menzildeki bir tek hedefe muazzam hasar verir. Rakip şampiyonlar, takım arkadaşlarını korumak için kurşunun önüne atlayabilir.
Mükemmel atış için yapılan bir saniyelik hazırlıktan sonra, bir rakip şampiyona attığı mermiyle 2000/2500/3000 mesafeden 250/475/700 (+200% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir. Diğer rakip şampiyonlar kendilerini siper ederek merminin önüne atlayabilir.

Bedel: 100 Mana
Menzil: 2000/2500/3000


Skillerin görünümüne ve işlevlerine aşağıdaki videoda 0:20'den itibaren izleyerek bakabilirsiniz.




Caitlyn'i tanıyalım

League of Legends'ın dişe dokunur efsanelerinden ziyade; nerede, nasıl iş yapar bu Caitlyn bunu göreceğiz.

Caitlyn bir saldırı gücü taşıyıcısıdır ve Tristana'nın pasif yeteneğini katmazsak menzili en uzun saldırı gücü taşıyıcısıdır ki bu hem takım savaşlarında hem de koridor safhalarında fazlası ile bir avantajdır. Caitlyn, pasifi aktifken geçerli derecede hasar verebilir. Bu nedenle de alt koridora birlikte gittiği destek şampiyonu da kalabalık kontrolüne sahip olursa faydalı olur. Bu nedenle de Taric ve Leona şampiyonları Caitlyn için gayet iyi bir seçimdir.

Uzun menzili sebebi ile rakip saldırı gücü taşıyıcısını dürtmeniz ve koridordan düşürmeniz gerekir. Bu nedenle de koridorunuzu tıpkı diğer taşıyıcılar gibi ittirmeyip, önce rakibi dürtüp kule altına gitmeye zorlayın ve koridorunuzu da lehinize bir biçimde dondurun.

Taric ve Caitlyn'li bir koridor

Taric, rakibi sersemlettiğinde rakibin hemen altına "W" yeteneğinizi uygulayın ve bir kapan oluşturun. Dikkat! Kapana yakalanan rakip, saldırı yapmaya devam edebilir. Sersemlediğinden itibaren öncelikle "Q" sonra da otomatik saldırılar ile rakibinizi dürtün.

Leona ile birlikte oynuyorsanız da yine aynı şekilde, Leone "Q" yeteneğini kullanıp sersemlettikten sonra -Leona "E" yeteneğini kullanır kullanmaz kapan kurmayın" kapanı kurup yine "Q" ve otomatik saldırılar ile dürtün.

Build

Başlangıç olarak:



Core eşyalarınız:



İlerleyen vakitlerde yapmanız gerekenler:



Şimdi, şöyle bir durum var. Savaşçı çizmeleri, hayalet dansçı, ebedi kılıç, bloodthirster(Türkçesi sanırım kanemici idi), sizin mutlaka almanız gereken eşyalar. Bunun yanında da son fısıltıyı da almak durumundasınız. Fakat son eşya seçimi tamamen oyunun gidişatına bağlı. Eğer rakip takımın kalabalık kontrolü fazla ve size odaklanıyorlarsa, bunun yanında da iyi bir hasarınız varsa almanız gereken eşya Cıva Yatağan olmalı.

Cıva Yatağan

Uzaktan dürtme yetisine sahip bir rakip şampiyon varsa almanız gereken eşya Banshee'nin Duvağı olmalı.

Banshee'nin Duvağı

Eğer takım savaşlarında sürekli size odaklanılıyor ve ölüyorsanız da Koruyucu Melek işinize yarayacaktır.

Koruyucu Melek


Rün Seti

Mark rünlerinde dokuz adet fiziksel hasar ya da altı adet fiziksel hasar yanına üç adet zırh delme olarak kullanabilirsiniz.

Seal rünlerinde ise dokuz adet zırh öneriyorum.

Glyph rünlerinde de dokuz adet büyü direnci kullanmanız faydalı olabilir.

Quint yani büyük damgalarda ise üç adet saldırı hızı öneriyorum. Fakat Quint damgalarını saldırı hızı olarak kullanacaksanız, Mark rünlerini dokuz adet fiziksel hasar olarak kullanmanızı öneririm.


Kabiliyet sayfanızı da bu şekilde ayarlayabilirsiniz:





Skill dağılımınızı da bu şekilde yapabilirsiniz:





Oyun-içi

Menzil avantajınızı mutlaka kullanmanız gerekir. Takaslardan kazanmış olarak çıkamıyorsanız daha çok çalışmalısınız. "E" yeteneğinizi boşa harcamak yerine bir baskından kurtulmak için kullanabilirsiniz. Karşınızda Kog'Maw, Draven ve ya Ezreal varsa daha temkinli oynayın.

Altıncı Seviyede

Caitlyn'i kendisi yapan menzili ve ultimate yeteneğidir. Yarı global bir ulti yeteneğine sahip Caitlyn ile ulaşamadığınız skorları alabilirsiniz. Dürtmek adına kullanmamanızı öneririm. İyi bir eşya seti ile akıl almaz hasarlar verebilirsiniz.